Autogiro/E-faktura, privatperson

Här finns information till dig som får fakturor från Haparanda stad eller som på annat sätt behöver göra inbetalningar till kommunen.

Kommunens fakturor kan avse till exempel barnomsorg, äldreomsorg, tomträttsavgälder, ansökan om byggnadslov eller liknande.

Bankgiro

Haparanda stad använder normalt bankgiro som inbetalningssätt. På fakturor från kommunen finns angivet vilket bankgirokonto som ska anges vid inbetalningen.

Elektronisk faktura (e-faktura)

Du som har Internetbank kan kostnadsfritt förenkla din hantering av fakturor från Haparanda kommun. Information om OCR-nummer, förfallodag, plusgiro/bankgiro och belopp är redan ifyllt, allt du behöver göra är att kontrollera uppgifterna och godkänna betalningen. Dessutom får du dina fakturor samlade på en plats och kan komma åt dem var du än är - allt du behöver är tillgång till din Internetbank.

Anmälan till tjänsten e-faktura gör du i din Internetbank. Du letar upp Haparanda kommun i listan över de företag och organisationer som är anslutna till elektronisk faktura och fyller sedan i anmälningsformuläret direkt på skärmen. När du bekräftat anmälan, skickas formuläret direkt till kommunen.

Väljer du att ha e-faktura från Haparanda kommun gäller det samtliga fakturor som du får från oss, oavsett vilken del i organisationen som är avsändare.

Har du frågor kring betalningen av fakturan ska du vända dig till din Internetbank. När det gäller frågor kring innehållet i själva fakturan kontaktar du den person som står som referens.

Autogiro

Autogiro är ett enkelt sätt att hålla reda på dina räkningar. Du får din pappersfaktura hemskickad, men betalningen sköts med automatik av banken. Det enda du behöver göra är att se till att det finns tillräckligt mycket pengar på ditt konto för att kunna betala räkningen.

Anmälan till autogiro gör du genom att skriva ut ett autogiromedgivande, fylla i och skicka in blanketten till:

Haparanda kommun
Ekonomikontoret
953 85 Haparanda

OBS! Har du autogirofunktion så kvarstår den även om du anmäler dig för e-faktura. Då får du ingen pappersavisering hem i brevlådan, utan en e-faktura som presenteras i Internetbanken och betalas via autogiro.