Bibliotek

Haparanda stadsbibliotek består av ett huvudbibliotek samt en bokbuss. Vi ingår i Biblioteken i Norrbotten som är ett samarbete mellan folkbiblioteken i Norrbotten.

Det kostar inget att skaffa lånekort och det är gratis att låna. Med bibliotekskortet får du tillgång till böcker och övriga medier i Norrbotten.

Hos oss kan du

  • Låna böcker, tidskrifter, filmer, musik och spel
  • Låna anpassade medier – se För dig med funktionsnedsättning och vår Tillgänglighetsguide
  • Läsa dagstidningar
  • Kopiera, scanna och skriva ut

Här finns också

  • Trådlöst nätverk (WiFi)
  • Datorer att låna (utan kostnad)
  • Bokhandeln – försäljning av litteratur med lokal anknytning

Haparandarummet

Vi har samlat litteratur med lokal anknytning i det så kallade Haparandarummet. Här finns även mikrofilm av gamla Haparandablad.

Utställningshallen

Vi erbjuder ytor att ställa ut allt från konst till informationsutställningar. Kontakta oss för mer information.

Charles Portin

Målaren och tecknaren är född i 11 oktober 1889 i Nedertorneå, Norrbottens län, död 16 januari 1980 i Helsingborg, var en svensk målare och tecknare. Han finns representerad med en liten utställning i biblioteket.

Mia Greens bildarkiv

Mia Green kom under åren att skapa Haparandas mest värdefulla bildsamling. Från 1895 till 1940 dokumenterade hon livet, vardag och fest i fred och krig i Tornedalen. Bildarkivet förvaras i Station, Ungdomens hus. Kontakta oss om du behöver bilder från arkivet till böcker, utställningar eller liknande.

För skolor

Klassuppsättningar för olika åldrar finns för utlån. Kontakta oss vid önskemål på inköp eller lista över tillgängliga uppsättningar.

Bokbussen

Varannan vecka besöker vår bokbuss byar och skolor i kommunen och erbjuder ett stort utbud för flera åldrar och på olika språk. Kan inte du komma till biblioteket så kommer böckerna till dig. Läs mer på Stadsbibliotekets hemsidalänk till annan webbplats.

Öppettider

Se aktuella öppettider på bibliotekets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hitta hit

Adress:
Packhusgatan 4, 953 31 Haparanda