Socionomer till individ- och familjeomsorgen

  • Sista ansökningsdatum: 2018-01-30
  • Referensnummer: 2017/89
  • Sysselsättningsgrad: Heltid
  • Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Tillträde: Enligt överenskommelse.
  • Ansök här!

Socialtjänsten i Haparanda söker 2 socionomer till individ- och familjeomsorgen.

 

ARBETSUPPGIFTER

Sedvanligt socialt arbete. Dessutom kommer viss jourtillgänglighet på telefon att ingå i tjänsten.


KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har likvärdig utbildning enligt Socialstyrelsens krav. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av myndighetsutövning. Kunskaper om MI, ASI, BBIC utredningsmetod är önskvärt med ej ett krav. Det är extra meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning med ungdomar/unga vuxna samt har kunskaper om lagstiftning såsom SOL, LVM, LVU. Du har gott omdöme, är strukturerad och har god samarbetsförmåga. Du är trygg både som person samt i din roll och har förmågan att sätta dig in i någon annans situation utan att ta över personens känslor. Då utredningsarbete är en viktig del av dina arbetsuppgifter behöver du vara tydlig i din kommunikation samt ha god förmåga att både analysera problem och dokumentera. Vi vill också att du har goda kunskaper om socialtjänstens arbete. Vi söker dig som tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.

Det är viktigt att du har förmågan att se möjligheter istället för hinder, liksom att du har tålamod, god förmåga att samverka och en positiv livssyn. Du ska också vara strukturerad, flexibel, stresstålig, ha en god samarbetsförmåga och ett gott bemötande. Du ska vara empatisk men med ett professionellt förhållningssätt.

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Hos oss får du får ett meningsfullt arbete och blir en viktig medarbetare.

 

Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

B-körkort är ett krav. Utdrag ur polisens belastningsregister krävs.

Vikariat under hela året 2018, med ev möjlighet till tillsvidareanställning.

 

Inför rekryteringsarbetet har vi i Haparanda stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med media säljare, rekryteringssajter och liknande.

Om Haparanda stad

Haparanda är Sveriges östligaste tätort. Namnet, en försvenskning av finskans Haaparanta, betyder ordagrant ”aspstrand”. Staden ligger alldeles invid riksgränsen mot Finland och gränsar direkt till den finländska staden Torneå.

Haparanda stad har cirka 800 engagerade medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att förbättra våra invånares framtid. Vi har en bredd av meningsfulla, spännande och utmanande jobb. Här får du chans att växa och och utvecklas.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: www.haparanda.se/Jobba-hos-oss.htmllänk till annan webbplats

Ansökningsinformation

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här: www.haparanda.se/organisation-och-styrning/overklaga-kommunala-beslut.htmllänk till annan webbplats