Lärare Ma/NO 4-9 till Språkskolan

  • Sista ansökningsdatum: 2018-02-28
  • Referensnummer: 2017/91
  • Sysselsättningsgrad: Heltid
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Tillträde: Efter överenskommelse
  • Ansök här!

Målsättningen är att utbildningen i Haparanda stads samtliga skolformer ska vara av hög kvalitet. Undervisningen ska inom varje skolform vara av hög kvalitet och leda till hög måluppfyllelse. Kvalitetsarbetet genomförs med fastlagda rutiner, tydlig planering, ansvarsfördelning, tidplaner, dokumentation, verktyg och metoder.

Norrbottens Bästa Skola – Det handlar inte bara om studieresultat utan om trivsel, motivation, delaktighet och att skapa mångfacetterad skola.

Arbetsuppgifter:

Du arbetar i arbetslag och ansvarar för planering, genomförande och utvärdering av undervisningen enligt våra styrdokument. Du är även mentor för elever. Mentorskap ser vi som en viktig del i lärarens uppdrag. Tillsammans ska vi arbeta för ett aktivt relationsskapande arbetssätt. För oss är det viktigt att våra elever känner trygghet genom att pedagogerna arbetar i arbetslag där varje ämneslärare bidrar med undervisning utifrån kompetens. Du har en god pedagogisk förmåga och kan inspirera och engagera elever till lärande utifrån deras olika behov och kan variera din undervisning. Vidare har du lätt att skapa förtroende med elever. Du värdesätter ett nära samarbete med kollegor, elever, föräldrar och skolledning och är lyhörd för andras kunskaper, strävar efter att alltid utveckla din undervisning och delta i det kollegiala lärandet. Vi ser den röda tråden som viktig att möta eleverna och följa dem över tid. Du kommer att arbeta i en trivsam skola där det är nära samverkan mellan alla pedagoger.

Om dig:

Vi söker just dig som vill arbeta mot målet att bli Norrbottens bästa skola.

Du är behörig, legitimerad lärare och tycker att det är inspirerande och utvecklande att arbeta med elever. Du är en kreativ person, som tycker om ungdomar och sätter eleven i centrum. Du är ansvarstagande, strukturerad och kvalitetsmedveten. Du tar egna initiativ och vill vara med och stötta elever så att de når sina mål. Du har ett positivt och inkluderande förhållningssätt, god samarbetsförmåga och kommunicerar utifrån ett lösningsfokuserat perspektiv i varje möte med kollegor, elever och föräldrar.

Krav

Utbildad lärare

Meriter

Lärarlegitimation och god kunskap om det svenska skolsystemet är meriterande.

Om Haparanda stad

Haparanda är Sveriges östligaste tätort. Namnet, en försvenskning av finskans Haaparanta, betyder ordagrant ”aspstrand”. Staden ligger alldeles invid riksgränsen mot Finland och gränsar direkt till den finländska staden Torneå.

Haparanda stad har cirka 800 engagerade medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att förbättra våra invånares framtid. Vi har en bredd av meningsfulla, spännande och utmanande jobb. Här får du chans att växa och och utvecklas.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: www.haparanda.se/Jobba-hos-oss.htmllänk till annan webbplats

Ansökningsinformation

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här: www.haparanda.se/organisation-och-styrning/overklaga-kommunala-beslut.htmllänk till annan webbplats