Sekreterare för socialnämnden

  • Sista ansökningsdatum: 2017-12-31
  • Referensnummer: 2017/92
  • Sysselsättningsgrad: Heltid
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Tillträde: Maj 2018 eller enligt överenskommelse
  • Ansök här!

Är du vår nya nämndsekreterare?

Vi erbjuder dig ett spännande och varierat uppdrag mitt i kommunens beslutsprocesser.

 

Arbetsuppgifter

I din roll som nämndsekreterare för socialnämnden kommer du att konsulteras i allehanda frågor både av förtroendevalda och av tjänstemän i kommunen. Arbetsuppgifterna kräver nära samarbete med förvaltningschefen, socialnämndens ordförande och socialförvaltningens chefer och handläggare.

Du ansvarar för den politiska ärendeprocessen i form av kallelser, protokoll och justeringar inom socialnämnden. Du kommer att ha ett integrerat samarbete med de övriga nämndsekreterarna. Du kommer även att ansvara för att ärenden är handlagda korrekt före politiska beslut tas. I uppdraget ingår också att vara registrator. Du är med och utvecklar vårt numera digitaliserade ärendehanterings-system och nämndadministration. Idag arbetar vi i ärendehanteringssystemet W3D3 och arbetar med att införa ett e-arkiv. Nämndsekreteraren är även arkivredogörare för socialförvaltningen.

 

Personliga egenskaper

Ett avgörande för att du ska lyckas i rollen som nämndsekreterare är att du är förtroendeingivande, strukturerad, serviceinriktad och har en väl utvecklad initiativförmåga.

 

Kvalifikationer

Du har relevant högskoleutbildning. Du förstår hur en politiskt styrd organisation fungerar och är insatt i kommunallagen. Du hanterar det svenska språket utmärkt i såväl tal som skrift. Kunskaper i det finska språket och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 Om Haparanda stad

Haparanda är Sveriges östligaste tätort. Namnet, en försvenskning av finskans Haaparanta, betyder ordagrant ”aspstrand”. Staden ligger alldeles invid riksgränsen mot Finland och gränsar direkt till den finländska staden Torneå.

Haparanda stad har cirka 800 engagerade medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att förbättra våra invånares framtid. Vi har en bredd av meningsfulla, spännande och utmanande jobb. Här får du chans att växa och och utvecklas.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: www.haparanda.se/Jobba-hos-oss.htmllänk till annan webbplats

Ansökningsinformation

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här: www.haparanda.se/organisation-och-styrning/overklaga-kommunala-beslut.htmllänk till annan webbplats