Vikarierande planeringsstrateg

  • Sista ansökningsdatum: 2018-01-05
  • Referensnummer: 2017/93
  • Sysselsättningsgrad: Heltid
  • Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Tillträde: Mars 2017 eller enligt överenskommelse
  • Ansök här!

Vår planeringsstrateg ska vara föräldraledig och vi söker nu en vikarie i första hand under 12 månader.

Arbetsuppgifter

Som planeringsstrateg har du ett kommunövergripande perspektiv. Du ansvarar för att utveckla och implementera processer för styrning, uppföljning och internkontroll gentemot uppställda mål. Du administrerar och är vår spetskompetens i ledningssystemet, Stratsys. I rollen ingår att samla, samordna och förenkla alla processer som leder till ett utvecklad och sammanhållen planeringsprocess.

I ditt uppdrag ingår även att ansvara för olika utredningar och utvecklingsprojekt t ex remisser, yttranden, interna utredningar, utveckling av processer samt implementering av olika beslut inom kommunledningsförvaltningens uppdrag.

Därutöver är du kommunens dataskyddsombud och ansvarig för samordningen av de politiska valen.

Du ingår i kommunledningsförvaltningens stab och är direkt underställd kommunchefen.

Kompetenskrav

Vi söker dig som har en högskoleexamen om minst 180 hp (120 p) inom juridik/företagsekonomi eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som bedöms likvärdig.

Som person är du pedagogisk, kommunikativ och lyhörd och du har lätt för att bygga goda och förtroendefulla relationer med ett professionellt förhållningssätt. Du inser möjligheterna med digitalisering av processer och har modet att tänka nytt och förändra processer och arbetssätt. Du organiserar, strukturerar, driver och följer upp ditt eget arbete systematiskt.

Erfarenhet av liknande uppdrag är meriterande, dock inte ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 Om Haparanda stad

Haparanda är Sveriges östligaste tätort. Namnet, en försvenskning av finskans Haaparanta, betyder ordagrant ”aspstrand”. Staden ligger alldeles invid riksgränsen mot Finland och gränsar direkt till den finländska staden Torneå.

Haparanda stad har cirka 800 engagerade medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att förbättra våra invånares framtid. Vi har en bredd av meningsfulla, spännande och utmanande jobb. Här får du chans att växa och och utvecklas.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: www.haparanda.se/Jobba-hos-oss.htmllänk till annan webbplats

Ansökningsinformation

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här: www.haparanda.se/organisation-och-styrning/overklaga-kommunala-beslut.htmllänk till annan webbplats