Om webbplatsen

Haparanda.se är Haparanda stads officiella webbplats med information om Haparanda stads tjänster och verksamheter.

Kommunens kommunikatör är övergripande ansvarig för innehållet på webbplatsen. Webbredaktörer arbetar med innehållel och faktagranskning.

Vi vill göra din vardag enklare

Du ska snabbt kunna ta reda på exempelvis hur hemtjänst fungerar eller vilka idrottsanläggningar som finns i kommunen. Vi tror att du besöker kommunens webbplats för att ta reda på något eller för att utföra ett ärende – inte att du bara besöker webbplatsen för nöjes skull. Därför skriver vi så kortfattat vi kan, så att du snabbare hittar det du söker.

Vi vill göra det lätt att förstå hur kommunen fungerar

Du kan läsa om kommunens organisation och hur kommunen fungerar. Du kan enkelt hitta kommunens alla styrdokument.

Vi försöker skriva så att alla ska förstå

Det finns en språklag i Sverigelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som bland annat säger att vi ska skriva vårdat, enkelt och begripligt. Det kallas klarspråk. Vi använder bland annat du-tilltal, många aktiva verb och undviker krångliga och onödigt formella ord.

Vi designar så att alla ska kunna använda sidan

Haparanda.se är en responsiv webbplats. Det betyder att den fungerar i alla skärmstorlekar. Vi jobbar också mycket med webbplatsens tillgänglighet.

Vi skriver bara om det vi ansvarar för

Om andra organisationer eller myndigheter bättre kan svara på din fråga, länkar vi ofta vidare till deras webbplatser. Vi skriver om det som kommunen ansvar för.