Satsning på nyföretagande: "Jättebra för Haparanda"

Haparanda stad har i dagarna slutit avtal med Nyföretagarcentrum Nord för kostnadsfri rådgivning till nyföretagare. Verksamhet kommer att starta den 1 januari 2018.

- Att starta eget kan vara att förverkliga en idé. Att jobba med just det man brinner för. Eller helt enkelt att vara sin egen chef, säger Peter Juntti, Haparanda stads tillväxtchef.

Nyföretagarcentrum Nord kommer att vända sig till personer som funderar på att starta eget företag och erbjuder kostnadsfri rådgivning om affärsplaner, budgetarbete, marknadsföring, och annat som rör företagande.

- Det känns väldigt spännande och roligt att kunna presentera den här satsningen på nyföretagande. Det är jättebra för Haparanda. I förlängningen skapar det fler arbetstillfällen, fortsätter Juntti.

Verksamheten kommer att starta i Haparanda från och med den 1 januari 2018, men redan den 20 november kommer intresserade att få ett smakprov på det som komma skall. Då kommer Nyföretagarcentrum nämligen att genomföra en ”starta-eget introduktion”.

- Förhoppningen är att det blir fullt hus, säger Juntti.

Nyföretagarcentrum Nords verksamhet finansieras av både kommun och näringsliv. Initialt kommer Haparanda stad att satsa 75 000 kr per år. Lokala företag och organisationer kommer att bidra med lika mycket.

- Det ska vara enkelt att starta, driva och utveckla företag i Haparanda. Den här satsningen på nyföretagande skickar en viktig signal. Den visar att vi menar allvar, avslutar Juntti.