Hjälp till och gör felanmälan!

Ett 30-tal personer fanns på plats för att debattera infrastruktur i kommunen. Ett tips som upprepades flera gånger under kvällen är att göra felanmälan om du ser exempelvis trasiga gatlyktor, ”potthål i gatan”, trasiga lekredskap eller annat som bör åtgärdas av kommunen.

Debatten hölls i Svefis aula.

Haparanda kommun bjöd in till Debatt Haparanda Live på onsdagskvällen. Allmänheten fick ställa frågor och information om framförallt infrastrukturen i kommunen. Sammanfattningsvis blev det en givande kväll med många klarlägganden, bra frågor och bra svar. Bland annat berättade gatu- och parkchefen Robert Ekholm att kommunen har sammanlagt 72 kilometer gator och vägar i centralorten och några byar, samt 25 kilometer gång- och cykelväg. Utöver det har kommunen 3.400 gatulampor. I år är investeringsbudgeten på hans avdelning 7,2 miljoner kronor varav cirka fem miljoner planeras att användas till gator och vägar. Det kostar i snitt 5.000 kronor per meter att lägga ny överbyggnad på gata eller väg. Lägg därtill ytterligare 2.500 kronor per meter om även vatten- och avloppsledningar åtgärdas.

Gör felanmälan
Du som kommunmedborgare kan bidra till att göra kommunen bättre genom att göra felanmälan då du ser något trasigt eller någon brist som behöver åtgärdas. Det finns en app för felanmälan som du kan ladda ner till din mobiltelefon, både för Iphone och Android. Sök på ”Felanmälan Haparanda” så får du fram appen.
Du hittar Felanmälan även via kommunens hemsida haparanda.se längst ner i det blåa fältet under rubriken Kontakt. Där finns också telefonnummer som du kan ringa, både dagtid och jourtelefon under övrig tid. Ringer du journumret så svarar SOS och där ser man till att den som har jour nås av din felanmälan.
Naturligtvis är du alltid välkommen att besöka oss i kommunhuset under våra öppettider.

På plats under kvällen fanns chefen för gator och parker, Robert Ekholm, tekniske chefen Jimmy Henriksson, va-chefen Sofia Rosendahl och kommunchefen Lena Ekh. Debatten leddes av Örjan Pekka och Anne Angeria. Kvällen gav mersmak så det lär bli inbjudan till mer debatt och då med nya spännande teman. Missa inte det!