Succé för friskvårdssatsningen

Mellan den 2 och 31 maj genomförde Haparanda stad en friskvårdstävling för sin personal – en lagtävling med målet att få fler att börja motionera.

Av 900 anställda anmälde sig 450 till tävlingen. Det innebär att 50 procent av alla anställda hoppade på.

- Det är en friskvårdssatsning där alla medarbetare haft möjlighet att delta. Intresset har varit på topp under hela månaden, säger Niclas Asplund, HR-chef i Haparanda stad.

- Grundtanken var att medarbetarna skulle uppmuntra varandra till hälsa. Vi använde We+ som plattform för att möjliggöra detta. Den sociala interaktionen skapade en fin stämning och bidrog även till att stärka det bandet mellan olika förvaltningar och enheter, fortsätter Asplund.

Målet var att alla deltagare skulle genomföra minst tre träningspass per vecka. Slutresultatet landade på imponerande 5,2 träningspass per vecka.

- För oss har det varit viktigt att kommunicera att det lilla gör skillnad och uppmuntra till vardagsmotion. Alla har jobbat stenhårt och det är kul att se engagemanget. Vi planerar en liknande tävling under hösten, säger Asplund.

Vinnarna i tävlingen var lagen ”Räddningstjänsten” och ”Gula Huset (Hvb)”. De genomförde hela 6.9 träningspass per vecka.

- Stort grattis till de vinnande lagen. Grymt bra jobbat, säger Asplund. - Egentligen är alla som deltagit i tävlingen vinnare. De har ju gjort något bra för sin egen hälsa, avslutar han.

För ytterligare information
Niclas Asplund, HR-chef
Telefon: 0922-260 00
E-post: niclas.asplund@haparanda.se

Daniel Fälldin, kommunikatör
Telefon: 070-590 3770
E-post: daniel.falldin@haparanda.se