Här är den – premiär för Haparandas nya hemsida

Idag är det premiär för vår nya webb som har omarbetats under våren. Målet med nya haparanda.se är att öka tillgängligheten och underlätta för användaren, oavsett om det är en privatperson eller en företagare.

Den nya hemsidan är byggd för att fungera lika bra oavsett om du läser den i datorn, mobilen eller på surfplattan. Med texter skrivna utifrån klarspråk och med en bättre sökfunktion, tar Haparanda stad ett rejält kliv i webbutvecklingen.

Den gamla hemsidan från 2011 har krympt i antalet sidor, samtidigt som texterna kortats och bearbetats. Sidan har en användarvänlig struktur som gör den enkel att navigera. Målet är att den som surfar in på haparanda.se ska hitta det som eftersöks inom ett par klick.

Nya funktioner

Det händer alltid något i Haparanda. Konserter, idrottsevenemang, utställningar eller teaterföreställningar. Vad som är på gång i kommunen kan du läsa om i vårt nya kalendarium. Vi har även passat på att integrera ett alldeles nytt rekryteringssystem i hemsidan. Där kommer alla våra lediga jobb att publiceras. Nu kan du enkelt ansöka genom några knapptryckningar på mobilen.

Arbetet fortsätter

Vår webbplats blir aldrig klar. En översättning till finska kommer under hösten. Vi kommer också att arbeta med att integrera fler funktioner, öka tillgänglighet och service. Kontakta oss gärna om du har synpunkter eller tips på vad du vill hitta på hemsidan.