Haparanda och Övertorneå utmanar varandra i hälsokamp

Mellan den 17 oktober och 14 november genomför Haparanda stad och Övertorneå kommun en gemensam friskvårdstävling för sin personal – en lagtävling med målet att få fler att börja motionera. Som extra krydda utmanar kommunerna varandra.

Både Haparanda och Övertorneå använder ett digitalt verktyg för att peppa varandra i tävlingen. Alla träningspass räknas lika oavsett längd och intensitet.

- Det är en friskvårdssatsning där alla medarbetare har möjlighet att delta. För oss är det viktigt att uppmuntra till vardagsmotion. Vi hoppas att också att satsningen bidrar till en ökad gemenskap inom organisationen, säger Lena Muskos, personalstrateg, Övertorneå kommun.

- I Haparanda hade vi en liknande tävling i våras. Vid det tillfället deltog 50 procent av alla anställda. Vi hoppas att intresset ska bli lika stort den här gången, säger Haparanda stads HR-chef Niclas Asplund.

Hälsokampen kommer att pågå parallellt i båda kommunerna. I slutändan vinner de lag som har högst genomsnitt i antalet genomförda pass. Förstapriset i respektive kommun är 5 000 kronor.

- Lagtävlingen är en affär för respektive kommun, men som extra krydda har vi också utmanat varandra. Det sammanlagda resultatet för Haparanda kommer att ställas mot det sammanlagda resultatet för Övertorneå. Det är inget att sticka under stol med, vi siktar på första plats, säger Muskos.

- Många snackar om detta och vi har sagt att vi ska vinna, avslutar en segerviss Asplund.

För ytterligare information

Niclas Asplund, HR-chef, Haparanda stad
Telefon: 0922-260 00
E-post: niclas.asplund@haparanda.se

Lena Muskos, personalstrateg, Övertorneå kommun
Telefon: 0927-720 07
E-post: lena.muskos@overtornea.se