Övertorneå kommun vinner Hälsokampen med minsta möjliga marginal

Nu står det klart att Övertorneå kommun står som vinnare av Hälsokampen. Haparanda stad får därmed se sig besegrad.

Hälsokampen har pågått parallellt i de båda kommunerna mellan den 17 oktober och 14 november. Som extra krydda utmanade Haparanda och Övertorneå varandra. När de sammanlagda resultaten ställdes mot varandra så var Övertorneå något vassare.

- Avrundat till 3 decimaler så blev Övertorneås snitt 5,365 i antal genomförda pass. Haparandas snitt var 5,309. Det innebär att Övertorneå tog hem segern med minsta möjliga marginal, säger en besviken Niclas Asplund, HR-chef på Haparanda stad.

- Även om det var tight så är resultatet rättvist. Vi hade ju högst genomsnitt i antalet genomförda pass, säger en nöjd Lena Muskos, personalstrateg på Övertorneå kommun.

Både Haparanda och Övertorneå använder ett digitalt verktyg för att peppa varandra i tävlingen. Alla träningspass räknades lika oavsett längd och intensitet.

- Alla medarbetare har jobbat stenhårt. Förhoppningsvis leder satsningen till en ökad vardagsmotion. Att sedan besegra Haparanda är en bonus, säger en nöjd Muskos.

- Ett stort grattis till Övertorneå. De har gjort det jättebra. Även vi har gjort det mycket bra, men vi föll på målsnöret den här gången, säger Asplund.

Statistik för Haparanda

30% av alla medarbetare i Haparanda stad deltog i höstens Hälsokamp. Tillsammans har de motionerat 5,3 pass per vecka och 346 minuter per person. Deltagarna ökade sin motionsnivå med 66% i snitt.

- Hela 96% av deltagarna motionerade 2 pass i veckan eller mer. Det innebär ett lyft för hälsan, säger Asplund.

Via appen WE+ har deltagarna peppat varandra mer än 91 000 gånger med likes, kommentarer, foton och videos.

- En mycket bra insats från alla deltagare som inspirerat varandra till ett fint resultat, avslutar Asplund.