Bolani UF fick pris

Bolani UF från Tornedalsskolan har fått ett stipendium på 7.000 kronor. Stipendiet delas ut för att uppmärksamma gymnasieelever på Språkintroduktion som utmärkt sig utöver det vanliga under sitt UF-år.

Trion Mostafa Hashemi, Hekmat Razavi och Muhammad Ali Ansari från Tornedalsskolan fick stipendium.

Bolani UF består av Mostafa Hashemi, Hekmat Razavi och Mohammad Ali Ansari och tillsammans får de 7000 kronor. Motiveringen lyder såhär:

"Mostafa Hashemi, Hekmat Razavi och Muhammad Ali Ansari driver Bolani UF och är piloter med UF-företagande på språkintroduktion i Haparanda. De har utvecklats mycket under sitt UF-år, både språkligt och socialt. De har varit modiga, framåt och vågat ta kontakter och synas. Alla vet vilka Bolani är! De är förebilder och inspirerar kommande års elever att driva UF".

En nationell satsning mellan Ung Företagsamhet och Triton Advisers har möjliggjort att ett antal olika UF-företagare får stipendiet.

- Att elever på Språkintroduktion i Norrbotten har drivit UF-företag har varit en nyhet i år. För oss känns det otroligt roligt att vi har getts möjlighet att få premiera de elever där som verkligen har visat framfötterna under året! Vi delar ut två stipendium, ett till en UF-elev som utmärkt sig och ett till ett UF-företag som med bravur genomför sin företagsresa, säger Ung Företagsamhet Norrbottens regionchef Josefin Wäppling Bernárdzon.