Premiär för ny skoltidning

Häromveckan var det premiär för Tornedalsskolan nya webbaserade skoltidning. I början av varje månad ska nytt material läggas ut.

Nättidningsmakare. Redaktionen bakom den nya skoltidningen på Tornedalsskolan: Matilda Forsberg, Rania Mahdi, Ella Alakulju och Josefina Rissanen. På bilden saknas Julia Wallgren.

- Förra året hade vi en skoluppgift som gick ut på att göra en tidning. Det var så kul att vi nu valt att fortsätta i digital form. Webben är en enkel, billig och effektiv plattform, säger Ella Alakulju, en av initiativtagarna bakom projektet.

- Vi finns på adressen www.tornedalsskolan.selänk till annan webbplats, fortätter hon.

Under hösten har de fem eleverna i redaktionen spånat idéer, gjort intervjuer, tagit bilder och skrivit reportage.

- Lärarna har hjälp till och stöttat, säger Josefina Rissanen.

Både stort och smått

I tidningen kommer det att finns utrymme för både lokala och globala frågor. Fokus kommer dock att ligga på sådant som händer på skolan. Det finns bland annat länkar till veckomeddelande, matsedel och skola24.

- Vi blandar stort och smått, allvar och nöje. Vi hoppas att skoltidningen bidrar till att skapar en gemenskap på skolan, säger Matilda Forsberg.

- En skoltidning är bra eftersom den kan hjälpa eleverna att få reda på saker i skolan som de inte visste annars, säger Rania Mahdi.

Julspecial

Utbytesstudenten från Tyskland, musiklärarens tips och Finland 100 år. Variationen är stor i nästa nummer som kommer ut den 4 december.

- Det är en julspecial så vi kommer också att ha recept, pyssel och julklappstips, avslutar Rania.

Skoltidningen kommer att ges ut en gång per månad med nyheter och reportage. Veckomeddelande, matsedel och skola24 uppdateras kontinuerligt. Du hittar skoltidningen på adressen: https://www.tornedalsskolan.se/länk till annan webbplats