Gränsskolans femmor vinner Skolakvariet 2017 och är bäst i Sverige

Från i höstas har Gränsskolan klass 5 varit med i projektet Skolakvariet 2017. Nu har klassen fiskat hem hela vinsten och kan kalla sig bäst i Sverige.

Päivi Körkkö från Djurmagazinet och klassläraren Camilla Jaako är imponerade och stolta. Foto: Haparanda stad

Tävlingen arrangerades av Zoobranschens Riksförbund med syftet att öka intresset för djur och djurhållning. Elevernas uppgift har bland annat varit att sköta akvariet tillsammans med sin mentorsbutik Djurmagazinet i Haparanda.

- Förutom att tävlingen har gått ut på att sköta ett akvarium så har vi även använt oss sig av akvariet i undervisningen. Det har räknats volymer, procent och vi har haft akvariefiskarna som exempel när vi pratat biologi och geografi, säger klassläraren Camilla Jaako.

Foto: Haparanda stad

Bäst i Sverige

För någon månad sedan skickades ett prov till de 17 deltagande klasserna runt om i landet och i dagarna kom beskedet.

- Den här klassen har haft högst medeltal på provet och är i och med det bäst i Sverige, säger en glad Jaako.

- Vilken insats mina elever. Jag är stolt och glad, utbrister hon.

Segern firades med fika i klassrummet. Foto: Haparanda stad

Fina priser

Priset? 5 000 kronor till klassen och 100 kr i presentkort till varje elev från Djurmagazinet i Haparanda.

- Vilket gäng!Alla elever har varit enormt glada och helt underbara under resans gång. De har lyssnat på allt man har sagt och varit otroligt engagerade, säger Päivi Körkköfrån Djurmagazinet i Haparanda.

- Det varit mycket jobb med akvariet, men framför allt har det varit jätteroligt. Det här är någonting som vi har gjort tillsammans, säger de glada barnen på Gränsskolan.

- Intresset från eleverna har varit så stor att vi kommer att fortsätta med vårt akvarium även nästa termin. Det känns härligt, avslutar Jaako.