Ung UF-entreprenör siktar högt

Imorgon är det skolavslutning för Ahmad Zia Gohari. En vecka senare är det dags för den unga entreprenören att fara söderut för att medverka på konferensen Emax Sverige.

Med Göteborg i sikte. Foto: Haparanda stad

Varje år bjuds 100 personer mellan 18-20 år in till Emax Sverige, en konferens som hålls i Göteborg för unga entreprenörer. Syftet är att ge deltagarna inspiration, kunskap och ett bättre nätverk. En av årets deltagare är från Haparanda och heter Ahmad Zia Gohari.

- På Emax hoppas jag kunna träffa människor och knyta kontakter inför framtiden, säger han.

Anledningen till att Ahmad Zia ska åka till Göteborg är att han drev UF-företaget Studieassistans & Rådgivning UF. Det gick så bra att han blev en av åtta i Norrbotten att bli inbjuden. Idén med UF-företaget var att erbjuda nyanlända ungdomar rådgivning och hjälp med studierna.

- Jag har fungerat som coach, mentor och studieassistent, säger Ahmad zia.

Redan prisad

Ahmad Zias resa som entreprenör har varit lyckad. På Norrbottens UF-mässa i februari vann han priset som Årets samhällsentreprenör. I slutet av maj var han en av de utvalda som fick äran att representera Norrbotten på SM i Ung Företagsamhet i Stockholm.

- Det var en underbar erfarenhet. Under dagarna i Stockholm kom hundratals UF-företag från hela landet för att ställa ut, sälja och tävla. Jag fick en otrolig energi av att träffa personer med ett liknande driv som jag har med att starta eget företag i framtiden, säger han.

- Jag vill passa på att tacka Haparanda stad, Tornedalsskolan och inte minst mina lärare. Utan dem hade allt detta inte varit möjligt, avslutar Ahmad Zia.

Fakta Emax Sverige

Emax Sverige hålls på Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Konferensen startades 2002 och bjuder in 100 personer till föreläsningar och workshop under fyra dagar. Läs mer på: http://emaxsverige.se/länk till annan webbplats