Återvinning i fokus på Grankullens förskola

Grankullens förskola tar upp matchen för en ökad återvinning av dryckeskartonger. För tredje året i rad är man med i Kartongmatchen.

Foto: Helen Lindgren

Kartongmatchen arrangeras av Tetra Pak, Norrmejerier, Arla, Skånemejerier, Världsnaturfonden WWF och Panda Planet, med deltagande skolklasser från förskola till årskurs sex. Syftet är att sprida kunskap och engagemang bland unga kring frågor som berör miljö, hållbarhet och återvinning.

Årets tävling startade den 16 augusti och pågår till och med den 8 februari 2019. Avdelning Ekorren på Grankullens förskola är med i Kartongmatchen för tredje året i rad.

- Förra året kom vi på Ekorren på andra plats. Det var vi mycket stolta över, säger förskolläraren Helen Lindgren.

Ett toppenprojekt

Tävlingsmomenten är uppdelade i en introuppgift och därefter tre olika matcher. Matcherna går ut på att barnen ska hjälpa till med återvinningen av dryckeskartonger i hemmet, besöka på en återvinningsstation, sprida kunskapen om återvinning av dryckeskartong samt designa en egen återvinningskampanj.

- Vi tycker att det är ett toppenprojekt där barnen tillsammans med hemmet får lära sig om återvinning på ett roligt och lustfyllt sätt, avslutar Lindgren.

Mer om Kartongmatchen

De senaste åren har närmare 200 000 barn och elever deltagit i Kartongmatchen. De har hjälpt till att öka återvinningen så att en tredjedel av alla dryckeskartonger återvinns. Skoltävlingen pågår samtidigt i både Sverige och Finland, allt för att öka återvinningen ännu mer. Läs mer på hemsidan: https://kartongmatchen.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster