Våra kurser

Kulturskolan i Haparanda erbjuder frivillig undervisning i estetiska ämnen och är till för dig som är mellan 6 och 19 år gammal.

Musik

Upplev känslan när du fyller ett rum med vackra toner! På Kulturskolans kurser i musik får du verktyg för att kunna berätta sådant som inte kan sägas med ord. Inom musiken är målsättningen att alla elever ska få spela sitt instrument minst 20 min/vecka. Det kan ske enskilt eller i grupp. Utöver enskild undervisning har vi även orkesterverksamhet.

Det är vi som undervisar i musik
Mirja Tapio (flöjt, saxofon, piano), mirja.tapio@haparanda.se
Maria Daroczy (fiol), maria.daroczy@haparanda.se
Jan Bergqvist, jan.bergqvist@haparanda.se
Olga Svarvare (piano, trumpet, klarinett), olga.svarvare@haparanda.se
Ismo Simonaho (trummor, gitarr, piano), ismo.simonaho@haparanda.se
Tomas Martin (bas, gitarr, trummor), tomas.martin@haparanda.se
Ann-Sofie Ailovuo (sång, piano), ann-sofie.ailovuo@haparanda.se

Dans

Utveckla ditt rörelsespråk och upplev rörelseglädjen! På Kulturskolans kurser i dans får du öva upp dina danstekniska färdigheter och utveckla känslan för musik och rytm. Dansundervisningen bedrivis på eftermiddags- och kvällstid för barn i olika åldrar. Undervisningen bedrivs på Station - Ungdomens hus.

Det är vi som undervisar i dans
Ros-Mari Barmosse, ros-mari@tornedalsteatern.se

Bild

Vill du skapa och utveckla din kreativitet? Då är Kulturskolans kurser i bild något för dig. Vi har fyra grupper som arbetar med bildkonst, två på måndagar och två på tisdagar. Bildundervisningen sker på Sverigefinska Folkhögskolan under ledning av folkhögskolans bildlärare.

Det är vi som undervisar i bild
Lotta Leinonen, lottis@gmail.com

Teater

Upptäck det sceniska uttrycket i teaterns förtrollande värld! Prova på teaterns olika delar som t.ex. berättande, gestaltning, dekor, smink och kostym. Teaterverksamheten bedrivs på kvällstid på Station - Ungdomens Hus.

Det är vi som undervisar i teater
Ros-Mari Barmosse, ros-mari@tornedalsteatern.se