Unga i centrum

Unga i Centrum är en frivillig verksamhet för dig mellan 18-29 år. Vi riktar oss till dig som känner dig vilsen och behöver råd och stöd.

Unga i Centrum vänder sig till dig som behöver råd och stöd på din väg mot arbete eller utbildning. Vår uppgift är att coacha dig utifrån dina egna förutsättningar. Det är du som bestämmer vad tiden hos oss ska innehålla.

Arena för utveckling och samverkan

Tillsammans med oss gör du en planering över vad du vill ska hända som steg på vägen. Det kan handla om att hitta något att göra på dagarna, finna en praktikplats eller kanske prova något annat. Du kan också få vägledning kring studiefunderingar eller hjälp att reda ut en rörig tillvaro i allmänhet. Vi har goda samarbeten med många andra som jobbar med unga, såsom Arbetsförmedlingen, socialtjänsten, gymnasie- och vuxenutbildning, psykiatri och många flera. Kanske behövs ett samarbete mellan flera av dessa? Vi kan hjälpa dig att skapa de kontakter som du behöver!

All personal pratar både svenska och finska.

Vem kan kontakta oss?

  • Den unga själv
  • Föräldrar
  • Skolpersonal
  • Myndigheter (exempelvis arbetsförmedlingen, socialtjänsten, Polisen, försäkringskassan, psykiatrin)
  • En närstående som känner sig oroad för ungdomens situation

Vad händer när du kontaktar oss?

Vi bokar in en träff där du möter någon av oss som jobbar med Unga i centrum. Det kan exempelvis vara över en fika på stan eller i våra lokaler på Station. Under vårt första möte har du möjlighet att berätta lite om dig själv och du bestämmer sedan om du vill ha fortsatt hjälp från oss.

Våra insatser är helt frivilliga och vi har tystnadsplikt.

Hitta hit

Adress:
Järnvägsgatan 21, 953 37