/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Happy New Twice - Nyårsfirande gånger två

Uniflow kommer att uppträda med en häftig eldshow. Foto: Rami Ranta

Fira in det nya året i Haparanda och Torneå. Här tar vi nämligen nyårsfirandet på största allvar. Vi firar inte bara en gång - utan två.

Haparanda stad tillsammans med Torneå stad bjuder in till ett gemensamt nyårsfirande på gränsen. Nytt för i år är att barnfamiljer får sitt lystmäte – både på svensk och finsk sida. Det blir bland annat en gratisvisning av Frozen II på Folkets hus i Haparanda.

- Biljetter kommer att finnas på stadsbiblioteket och på resecentrum. Det är först till kvarn som gäller, säger Antti Smeds från företaget EventWorks, ansvarig för nyårsfirandet.

- En trollkarl kommer att uppträda på Lappari och Dudeson Activity Park har reducerade inträdespriser. För de lite äldre firas pre-party på barer och restauranger längs med Hallituskatu, fortsätter Smeds.

Det nya året rings in på Victoriatorget

Som traditionen bjuder kommer det nya året att ringas in på Victoriatorget – två gånger om. Showen består av musik, uppträdanden, nedräkning och en massa raketer.

- Först firas det finska nyåret. En timme senare firar vi det svenska nyåret. Man kan nog säga att vi är dubbelt så bra som alla andra, säger Smeds.

Underhållningen består av livemusik från den legendariska eurodisco-gruppen Basic Element och en rafflande eldshow signerad gruppen Uniflow.

- Vi har försökt att skapa ett program som passar både gammal som ung och jag tror att vi har lyckats i vår ambition. Jag hoppas att det kommer minst lika många besökare till Victoriatorget i år som förra året, avslutar Smeds.

Program och mer information

Programmet på Victoriatorget startar kl. 22:30 (svensk tid). Mer information finns på www.happynewtwice.com Länk till annan webbplats..

Senast uppdaterad: