/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Nya e-tjänster för förskola och fritidshem

Foto: Pexels.com

Nu öppnar en ny e-tjänst för dig som har barn på förskola och fritidshem. Här kan du till exempel ansöka om plats för ditt barn.

– Genom att använda e-tjänsten blir det mindre papper att fylla i och vårdnadshavarna får en bättre översikt över vilka uppgifter de lämnat, säger Maarit Kontio, som arbetat med e-tjänsten.

Alla e-tjänster finns samlade under e-tjänster och självservice på haparanda.se. Vårdnadshavarna loggar in med Bank-ID för att ansöka om plats, lämna inkomstuppgifter, med mera.

– Vi hoppas att så många som möjligt kommer att använda den nya e-tjänsten, men de som inte kan det är så klart fortfarande välkomna att använda pappersblanketter, säger Kontio.

Frågor och svar om e-tjänsten

Med e-tjänsten kan du:

  • ansöka om plats
  • säga upp plats
  • ange och ändra inkomstuppgifter
  • ange och ändra kontaktuppgifter

Du loggar in i e-tjänsten med Mobilt BankID eller e-legitimation.

Om barnet har två vårdnadshavare krävs att båda har e-legitimation. Vid anmälan, tacka ja/nej till erbjudande och uppsägning av förskoleplats måste båda vårdnadshavarna logga in på e-tjänsten.

Om du inte redan har en e-legitimation eller mobilt bankID skaffar du det via din bank eller Telia. Har du tillgång till internetbank tar det som regel bara ett par minuter att ladda ner en e-legitimation/mobilt bankID, men väljer du att skaffa en e-legitimation via Telia kan det ta upp till tre veckor.

Du hittar du den nya e-tjänsten för förskola och fritids på e-tjänster under e-tjänster och självservice på haparanda.se.

Andra system för förskola och skola

Tieto Edu är för förskola och fritidshem

Via appen ”Tieto Edu” kan du som vårdnadshavare lämna ditt barns schema samt anmäla frånvaro. Appen laddar du ner till din mobil eller surfplatta och identifiering till Tieto Edu sker sedan via Bank-ID.

Här hittar du mer information om Tieto Edu.

InfoMentor är för förskola, grundskola och gymnasieskola

InfoMentor är lärplattformen i för Haparandas kommunala förskolor, grundskolor samt gymnasieskolan. Det är platsen där du som vårdnadshavare har din kontakt med skolan eller förskolan.

Senast uppdaterad: