/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Skolans simundervisning genomförs i Torneå simhall

Foto: Tornion kaupunki

Sedan den 1 februari är Haparanda simhall stängd. Elever som har simundervisning åker därför buss till och från simhallen i Torneå och genomför undervisningen där.

Språkskolan och Karungi skola (samt några program från Tornedalsskolan) var mitt uppe i sin simundervisningsperiod när beslutet att stänga simhallen kom. Alla elever har dock kunnat genomföra sin simundervisning i grannstadens badhus under vecka 7.

Tider är säkerställda

Städerna har tillsammans säkerställt att det finns tillgängliga tider i Torneå simhall för att kunna genomföra undervisningen framöver.

I nuläget kommer särskild prioritet kommer att ges till elever från förskoleklass till åk. 3. Även de mellan- och högstadieelever som behöver extra träning (för att nå målen) kommer att få möjlighet att åka till simhallen ytterligare några gånger.

Senare i vår har Marielund, Grankullen och Montessori sin simundervisningsperiod (från slutet av mars till juni). Torneå simhall kommer att bereda lediga tider för simundervisningen för dessa skolor. Ytterligare besked gällande datum och tider ges av respektive skolas intendent.

Godkända badkläder

I Torneå (och stora delar av Finland) är inte badshorts tillåtna. För tjejer gäller bikini och baddräkt och för pojkar gäller badbyxor. Det finns badbyxor att hyra på Torneå simhall. Kostnader står Haparanda stad för.

Läs mer om Torneå simhall:
https://www.tornio.fi/sv/kultur-och-fritid/motion/simhallen/ Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: