/index.html

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Ny skola - nytt namn

Tredjeklassaren Kiira Kalasniemi var nöjd med det nya namnet. Foto: Haparanda stad

Nästa termin slås Grankullenskolan (F-6) och Gränsskolan (F-6) ihop till en. Nu är det bestämt att den nya skolan ska heta Aspstrandens skola.

Alla elever på Grankullenskolan (F-6) och Gränsskolan (F-6) har fått vara med och lämna förslag. Under ledning av Gränsskolans biträdande rektor, Jonas Rehnmark och Grankullenskolans rektor, Jarko Tuisku, har eleverna på de bägge skolorna arbetat med namnförslag sedan höstterminen 2019. 

- Alla har varit med och det här är ett viktigt jobb våra elever gjort tillsammans, säger Jarko Tuisku, som till hösten är den nya skolans rektor.

Jarko Tuisku och Jonas Rehnmark hyllade elevernas engagemang. Foto: Haparanda stad

Roligt att jobba med namnen

Barnen har tagit sig an uppgiften med liv och lust. Över 70 förslag kom in efter att man spånat i klasserna. Man kom till slut överens att rösta om femton bra förslag. En del fantasifulla namn som "Vattenmelonskolan", "Mysskolan" och "Alligatorskolan" röstades bort av elevråden eftersom skolnamn helst ska ha förankring i området. 

- Det har varit roligt att jobba med namnen därför att vi fått välja själva, säger Kiira Kalasniemi, tredjeklassare från Gränsskolan.

Spännande omröstning

Igår genomfördes omröstningen av en särskilt utvald jury bestående av föräldrar, elever, personal och politiker. Efter en spännande omröstning kunde det konstateras att Aspstrandens skola var det förslag som fått flest röster.

- Aspstrandens skola passar eftersom Haparanda betyder Aspstrand, förklarar Tuisku.

Kiira tycker det är bra att eleverna själva fick föreslå namn.

- Jag röstade på Gränskullenskolan. Men Aspstrandens skola är bra för det är inte något konstigt namn.

Det nya namnet börjar gälla höstterminen 2020, i och med flytten till den nya skolan. 

Senast uppdaterad: