/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Harry Jatko är Haparandas nya företagslots

Haparandas nya företagslots, Harry Jatko. Foto: privat

Haparanda stads nya företagslots ska göra det enklare för företag att etablera sig och vara verksamma i kommunen.

- Jag har ägnat hela mitt yrkesliv åt att hjälpa företagare och utveckla näringslivet i Tornedalen och det är ju precis vad det nya uppdraget går ut på, säger Haparanda stads nya företagslots, Harry Jatko.

Företagslotsen kommer först och främst att erbjuda kostnadsfri rådgivning och service för de som driver och vill utveckla sitt företag. Arbetet inkluderar även uppsökande verksamhet i form av företagsbesök.

- Jag kommer att bland annat att hjälpa till med företagsutveckling och finansieringsfrågor. Målet är att hjälpa företag som vill växa, säger Jatko.

- Rent konkret handlar om att vara ett stöd i olika processer, till exempel när det gäller att söka investeringsstöd eller hitta lediga lokaler. Det kommer att vara hands on, säger han.

Förbättra företagsklimatet

Funktionen är ett led i kommunens ambition att stärka Haparanda som företagarkommun och att förbättra företagsklimatet i kommunen.

- Vi försöker förenkla för företagen så mycket det går. Att driva företag i Haparanda ska bli lättare än någonsin, säger Haparanda stads kommundirektör Lena Ekh.

Harry har tidigare jobbat som affärsutvecklare för Pajala Utveckling AB. De senaste åren har han drivit en egen konsultfirma med fokus på redovisningsfrågor och företagsutveckling.

- Jag ser fram emot att börja mitt uppdrag. Det känns otroligt spännande. Jag tror på Haparandas näringsliv. Här finns stor potential, avslutar han.

Jatko börjar sitt nya uppdrag den 30 mars.

Senast uppdaterad: