/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Besked idag - gränskontrollen till Sverige kvarstår

Dagens presskonferens. Foto: från Yle Areenas direktsändning

Den 15 juni öppnar Finland gränsen för resenärer som anländer från Norge, Danmark och Island samt Estland, Lettland och Litauen. Men gränskontrollen till Sverige kvarstår.

- Tyvärr är epidemiläget så dåligt i Sverige att vi ännu inte kan lätta på restriktionerna gällande Sverige. Sverige är ändå ett viktigt land för oss och vi häver begränsningarna så fort det är möjligt, sade inrikesminister Maria Ohisalo på dagens presskonferens.

- Principen för lättnaderna är att de görs stegvis, och med start från närområdena. Följande lägesuppdatering görs om två veckor, sade Ohisalo vidare.

Alla som anländer från Sverige eller andra Schengenländer som ännu inte omfattas av de uppluckrade restriktionerna, får ändå inte kalla handen om de försöker resa till Finland. De som reser i arbetet eller har nödvändiga skäl blir insläppta.

Läs mer

Svenska YLE
https://svenska.yle.fi/artikel/2020/06/11/finland-slopar-reserestriktioner-till-norge-danmark-island-och-baltikum Länk till annan webbplats.

Finska regeringens hemsida
https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/lahimatkailun-rajoituksia-puretaan-osittain-ulkorajoilla-rajoitukset-pysyvat-ennallaan Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: