/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Företagare hyllas med pris

Foto: Martin Spolander

Tre Tornedalsföretagare tog emot Wittikkos näringslivspris vid en pampig ceremoni i Kukkolaforsen den gångna helgen.

På tisdagen hölls den årliga stipendieutdelningen från Asta och Ragnar Wittikkos stiftelse för näringslivsutveckling i Haparanda och Övertorneå kommun. Stiftelsen förvaltas av Hushållningssällskapet och kriteriet är att pristagarna ska ha främjat näringslivsutvecklingen i kommunerna.

Glada och överraskade pristagare

Årets pristagare var Anna Jaako och Anna-Maria Modig som driver butiken Handlar'n i Juoksengi och haparandaentreprenören Janne Lind.

Enligt Lind kom priset som en överraskning.

- Det är jättekul att uppmärksammas för att man har gjort något bra, men jag blev smått chockad när jag fick samtalet från Hushållningssällskapet, säger han.

- Det ger mer energi till att fortsätta med att driva olika projekt, fortsätter Lind.

Priserna delades ut av Mikael Kivijärvi, VD för Hushållningssällskapet samt Svante Spolander och Birgitta Jysky, ledamöter i Hushållningssällskapets styrelse.

Fakta om makarna Wittiko

Asta och Ragnar Wittikko föddes och hade sina rötter i Kukkola repsektive Kuivakangas. Ragnar Wittikko arbetade bland annat som röntgenöverläkare vid Kalix sjukhus. Paret gick bort i slutet av 1990-talet.

Stiftelsen är sprunget ur deras testamente och förvaltas av Hushållningssällskapet. Näringslivsstipendiet har delats ut sedan 2006.

Senast uppdaterad: