/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Gränstrafiken kan komma att begränsas igen

Foto: Jesse Juopperi

Nya karantänsrekommendationer för fritidsresenärer kommer att behandlas av den finska regeringen under torsdagen.

Enligt YLE så föreslår det finska inrikesministeriet striktare regler för fritidsresor till Sverige från och med den 28 september. Den finska regeringen har ännu inte behandlat de eventuella nya reserestriktionerna, utan gör det på torsdag.

Då regeringen fattade beslut om att öppna resandet för svenskar till Finland den 11 september, beslöt man också att hålla dörren öppen för förändringar om läget försämrades. Enligt den europeiska smittskyddsmyndigheten har Sverige nu en incidens på 26,7 och i går måndag överskred också majoriteten av Europas länder gränsvärdet.

Den 23 november är det tänkt att en permanent modell för gränsövergång ska sättas i bruk, då ska det vara möjligt att visa upp ett negativt test och undvika karantän.

Läs mer:

https://www.hbl.fi/artikel/inrikesministeriet-till-yle-rekommenderar-karantan-efter-fritidsresor-till-sverige-och-estland-fran/ Länk till annan webbplats.

https://svenska.yle.fi/artikel/2020/09/22/inrikesministeriet-bekraftar-regeringen-begransar-nojesresorna-till-sverige-och Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: