/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Finska regeringen skärper inreserestriktionerna

Skärmdump av en hemsida.

Foto: Skärmbild från Valtioneuvosto.fi

Finlands regering har idag beslutat om att återinföra inreserestriktioner från Sverige.

Text från Valtioneuvosto.fi

  • De färska inreserestriktionerna gäller inte arbetsresor till Sverige.
  • Tillika kommer den dagliga trafiken fortfarande att vara möjlig mellan gränssamfunden vid landgränserna mellan Finland och Sverige.
  • Från och med torsdagen den 1 oktober kan man dessutom resa till Finland från Sverige för att arbeta utan att det krävs frivillig karantän i 14 dygn eller testning.

De nya restriktionerna träder i kraft från och med måndag den 28 september.

Hur tas beslutet?

Från och med nu kan förteckningen över de länder som har inreserestriktioner till Finland alltid förändras i och med den granskning som görs varje vecka. Ändringarna i inreserestriktionerna görs på basis av Institutet för hälsa och välfärds (THL) expertbedömning utifrån uppgifterna för varje måndag. Gränsvärdet 25 nya sjukdomsfall per 100 000 personer under de senaste 14 dagarna tillämpas på EU-länderna och Schengenländerna samt på länder som finns på den så kallade "gröna listan" som fastställts av Europeiska unionens råd. Beslut om eventuella ändringar fattas på torsdagar vid statsrådets sammanträde.

Läs mer

https://valtioneuvosto.fi/sv/-//1410869/inreserestriktionerna-skarps-pa-basis-av-coronalaget Länk till annan webbplats.

https://svenska.yle.fi/artikel/2020/09/24/slut-pa-fritt-resande-till-sverige-och-estland-regeringen-skarper Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: