/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Ett första spadtag för för det nya vård- och omsorgsboendet

Sven Tornberg, kommunalråd i Haparanda stad, Johanna Frelin, vd Riksbyggen och Per Utterström, affärschef Nåiden Bygg AB tar det första spadtaget en mulen, regnig dag.

Per Utterström, Nåiden Bygg AB, Johanna Frelin, Riksbyggen och Sven Tornberg, Haparanda stad tar det första spadtaget för Haparandas nya vård- och omsorgsboende. Haparanda stad. Foto: Haparanda stad

Idag togs det första spadtaget för vård- och omsorgsboendet Kooperativa hyresrättsföreningen (KHF) Hemstranden Kotiranta i Haparanda.

Kooperativa hyresrättsföreningen Hemstranden Kotiranta kommer att ha 80 boenderum och är ett samarbete mellan Riksbyggen och Haparanda stad. Entreprenören Nåiden Bygg kommer att bygga det nya vård- och omsorgsboendet.

- Vi är väldigt glada över att kunna starta bygget och vi ser fram emot en boendelösning som är bra för alla våra äldre. Det är en del av framtidens äldreomsorg, sade Sven Tornberg, kommunalråd i Haparanda.

- Det är jätteroligt att vara här och jag ser fram emot ett bra samarbete, sade Johanna Frelin, Riksbyggens vd.

- Det är en historisk dag för oss på Nåiden. Det är med inspiration, spänning och glädje som vi tar oss an projektet, sade Per Utterström, affärschef Nåiden Bygg AB.

Skiss över fasaden på det nya vård- och omsorgsboendet.

KHF Hemstranden kommer att ha 80 boenderum. Foto: Riksbyggen

Senast uppdaterad: