/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Alla har ett ansvar att hejda smittspridningen

Region Norrbotten sammanställer varje vecka lägesbilder av smittspridningen i länet. Just nu ökar antalet sjuka i covid-19.

Dagens rapport (28 oktober) från Region Norrbotten visar att ytterligare 21 personer har bekräftats vara smittade med covid-19, vilket innebär att totalt 2 156 personer har konstaterats vara smittade i Norrbotten sedan pandemin startade. Just nu vårdas 6 personer på sjukhus, varav 2 får intensivvård.

Region Norrbotten konstaterar att den ökade smittspridningen i Norrbotten främst handlar om lokala klusterutbrott, framför allt på arbetsplatser och inom familjer.

Information från Region Norrbottens pressträff den 27 oktober Länk till annan webbplats.

Ett gemensamt ansvar

Vi behöver ta fortsatt gemensamt ansvar för att bromsa covid-19, bland annat genom att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma vid minsta symtom som påminner om förkylning och influensa.

Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer och var rädd om dig själv och andra. Det gäller både på arbetet, i skolan och i privatlivet.

Ansvariga myndigheters webbplatser

Du hittar samlad information från ansvariga myndigheter om viruset, smittspridning och hanteringen av utbrottet på krisinformation.se.

Besök krisinformation.se för samlad information om Corona och covid-19 Länk till annan webbplats.

Läs om symtom på covid-19 på 1177.se Länk till annan webbplats.

FAQ about covid-19 (Folkhälsomyndigheten, English) Länk till annan webbplats.

Vill du ha allmän information om covid-19 som du inte kan hitta på webbplatserna? Ring det nationella upplysningsnumret 113 13.

Du som vill följa utvecklingen dag för dag kan ta del av mer statistik på Folkhälsomyndighetens och Region Norrbottens webbplatser.

Här hittar du Folkhälsomyndighetens statistik Länk till annan webbplats.

Här hittar du Region Norrbottens statistik (PDF) Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: