/index.html

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Elever från Gränsskolan språktävlar för att bli regionens bästa

Foto: Pexels.com

Tre elever från Gränsskolan kommer att delta i regionfinalen i tävlingen Språkolympiaden.

- Syftet med Språkolympiaden är att uppmuntra elever till att läsa moderna språk på en högre nivå. Eleverna tävlar i det engelska språket med bland annat grammatik, ordförråd, litteratur, realia och kultur, säger läraren Nina Laukkanen.

I förra årets Språkolympiad deltog över 14 000 elever, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. Tävlingen anordnas i Sverige, Danmark och Norge. I år var det sammanlagt 32 000 deltagare i Sverige och Danmark.

Avancerad engelska

Nina Laukkanen är stolt över sina elever. Hon säger att klassen överlag är stark i engelska och att de har arbetat med avancerade uppgifter ända sedan årskurs 7. Nina nämner bland annat att vissa av eleverna redan arbetar med gymnasieengelska.

- Det var många i klassen som var med i kvalomgången i Språkolympiaden. Alla är stolta över sina prestationer, säger hon.

Spännande att tävla

De elever från Gränsskolan som kommer att tävla i regionfinalen i Språkolympiaden heter Julia Lindström, Alex Keskitalo och Ida Korhonen. De har läst engelska under många år och har förberett sig ordentligt inför tävlingen.

- Regionfinalen går av stapeln i Umeå den 15 mars. Riksfinalen är i Malmö 28 mars. Förhoppningsvis kan vi gå vidare dit, säger Laukkanen.

- Det ska bli spännande att följa elevernas resa, att se eleverna tävla och få minnen för livet, avslutar hon.

Mer om tävlingen

International Language Competition, eller Språkolympiaden som den också kallas, är en språk- och kulturtävling i moderna språk och svenska för grund- och gymnasieskolor. Läs mer på: http://ilcompetition.se.

Senast uppdaterad: