/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Gradvis återgång till närundervisning på Tornedalsskolan

Bild på fasad med blå himmel i bakgrunden.

Foto: Haparanda stad

Vårterminen inleddes med undervisning på distans för gymnasieeleverna. Nu planeras för successiv återgång till närundervisning - helt i enlighet med myndigheternas rekommendationer.

Från och med måndagen den 1 februari till och med den 1 april kommer undervisningen på Tornedalsskolan att bedrivas som en kombination av distansundervisning och närundervisning.

Inledningsvis kommer övergången till närundervisning att ske i en mindre omfattning, men tanken är att varje elev ska få minst tjugo procent av sin undervisning som närundervisning, alltså vanlig undervisning på själva skolan.

Elever och vårdnadshavare kommer att få information via Infomentor om hur undervisningen på respektive program ska genomföras och vad som gäller kring distansundervisning, skolluncher och andra praktiska saker.

Haparanda stad följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och fattar beslut om åtgärder i nära dialog med Smittskydd Norrbotten.

Läs pressmeddelande från Utbildningsdepartementet om justerad rekommendation om fjärr- eller distansundervisning i gymnasieskolan. Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: