/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Säkra besök på särskilda boenden för äldre

Närbild på en yngre persons hand som håller en äldre persons hand.

Foto: Pexels.com

Den 1 mars upphör besöksförbudet på särskilda boenden för äldre. Det är oerhört efterlängtat, men innebär ett stort ansvar för oss alla. Tillsammans hjälps vi åt att även i fortsättningen undvika smittspridning.

Här finns information om vad du behöver tänka på inför och under ditt besök. Haparanda stads besöksrutiner bygger på Socialstyrelsens föreskrifter och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Stanna hemma om du har symtom

Har du feber, hosta, snuva eller ont i halsen ska du inte besöka oss. Även om du bara känner dig lite sjuk ska du stanna hemma. Stanna också hemma om du varit i kontakt med någon med covid-19 de senaste 14 dagarna. Avvakta med besök minst en vecka om du varit utomlands.

Inför besöket

Vi ber dig att kontakta boendet i förväg. Då kan personalen berätta om de lokala besöksrutinerna och säkerställa att besöket blir säkert både för dig, den du besöker, övriga boende och personalen.

Under besöket

  • Du behöver inte längre hålla avstånd till din anhörig om denne fått sina två vaccindoser och det gått två veckor sedan den sista dosen. Tänk dock på att hålla avstånd till andra på boendet.
  • Var noga med handhygien. Du kommer att få möjlighet att tvätta och sprita händerna.
  • Det finns visir och munskydd vid entréerna till respektive boende. Du kan välja vilket du vill använda.
  • Vi ber er att bara vistas i den boendes lägenhet eller i anvisat besöksrum.

Tack för att vi hjälps åt!

Senast uppdaterad: