/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Nytt trygghetsboende byggs i Haparanda

Anders Rönnqvist, Karl-Axel Kyösti och Niklas Liikamaa. Foto: Haparanda stad

När Haparandabostäders styrelseordförande Anders Rönnqvist, dess VD Karl-Axel Kyösti och byggentreprenören Niklas Liikamaa idag skrev under avtalet markerade de starten för uppförandet av ett nytt trygghetsboende med 20 lägenheter i centrala Haparanda.

Det är stiftelsen Haparandabostäder som kommer bygga och äga boendet. Första spadtaget är planerat till slutet av april i år. Lagom till årsskiftet 2020/2021 ska det nya trygghetsboendet i stå klart.

- Haparandabostäder satsar. Det känns enormt kul och vi ser fram emot att återigen bygga nyproducerade bostäder i Haparanda. Det är 25 år sedan sist, säger Haparandabostäders VD Karl-Axel Kyösti.

Trygghetsboendet kommer att byggas centralt i Haparanda, på Torggatan, i anslutning till befintliga lokaler. I den ny byggnaden inryms 16 st. 1,5 rok och 4 st. 2 rok. Bostäderna anpassas till äldres fysiska och sociala behov.

Möter behovet

– Behovet av bostäder för äldre är stort i Haparanda. Genom att bygga ett trygghetsboende vill vi möta detta behov, säger Anders Rönnqvist, Haparandabostäders styrelseordförande.

- Trygghetsboende innebär lägenheter med hög tillgänglighet samtidigt som det finns gemensamhetsutrymmen för social samvaro. Detta skapar möjlighet till ett tryggt, rikt, aktivt och självständigt liv, fortsätter Rönnqvist.

Haparandaföretaget Liikamaa Bygg AB är byggentreprenör för projektet.

- Ett spännande projekt. Jag är förväntansfull och det är kul att vi snart är igång, säger företagets VD Niklas Liikamaa.

Senast uppdaterad: