/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Näringslivet i fokus: Haparanda inför företagslots

Haparanda stads nya företagslots, Jan-Olof Sänkelä. Foto: Haparanda stad

Haparanda stad har infört en företagslots, som ska göra det enklare för företag att etablera sig och vara verksamma i kommunen.

- Vi försöker förenkla för företagen så mycket det går. Att driva företag i Haparanda ska bli lättare än någonsin, säger Haparanda stads kommundirektör Lena Ekh. 

Företagslotsen kommer först och främst att erbjuda kostnadsfri rådgivning och service för de som driver och vill utveckla sitt företag. Arbetet inkluderar även uppsökande verksamhet i form av företagsbesök.

Hjälpa företag som vill växa

- Jag kommer att bland annat att hjälpa till med företagsutveckling och finansieringsfrågor. Målet är att hjälpa företag som vill växa, säger Haparanda stads nya företagslots Jan-Olof Sänkelä. 

- Rent konkret handlar om att vara ett stöd i olika processer, till exempel när det gäller att söka investeringsstöd. Det kommer att vara hands on, säger han.

Jan-Olof har tidigare jobbat som företagsrådgivare åt Almi företagspartner. De senaste åren har han drivit en egen konsultfirma med fokus på finansieringsfrågor och ägarbyte.

- Jag ser fram emot att börja mitt uppdrag. Det känns otroligt spännande. Jag tror på Haparandas näringsliv. Här finns stor potential, avslutar han.

Senast uppdaterad: