/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Digitalt möte med Kronprinsessparet

Medelålders man framför en bildskärm med två personer.

Sven i samtal med prins Daniel och kronprinsessan Victoria. Foto: Haparanda stad

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel landade på onsdagen i Haparanda på sin digitala resa genom Sverige.

Kronprinsessparet gör digitala besök i flera av landets kommuner under den pågående pandemin. På onsdagseftermiddagen var Haparanda stads kommunalråd Sven Tornberg inbjuden till ett samtal.

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel ville bland annat höra hur kommunen hanterat pandemin och hur personal, invånare och samhället i stort har påverkats.

- Givetvis lyfte jag gränsproblematiken och våra utmaningar där, säger Tornberg.

- Jag fick också tillfälle att berätta om alla våra fantastiska medarbetare, särskilt inom vård och omsorg. Ingen av oss har tidigare varit med om en pandemi vilket krävt ett enormt arbete, snabba omställningar och nya arbetssätt under stor press, fortsatte han.

Mycket på gång i Haparanda

Under samtalet lyftes vikten av att kunna blicka framåt trots att vi ännu inte ser slutet av pandemin.

- Jag berättade om att vi har mycket på gång i Haparanda, allt från persontrafikstart på Haparandabanan till Robinson. Vi pratade också om de stora investeringarna som nu görs i både norra Sverige och Finland, sade Tornberg.

Som avslutning på det 20 minuter långa mötet passade Sven Tornberg på att hälsa Kronprinsessparet välkomna till Haparanda och Torneå när pandemin är över. Han nämnde bland annat det faktum att Torneå fyller 400 år i år.

- Det var ett mycket trevligt samtal. De var nyfikna på Haparanda, vårt nuläge och vår framtid, avslutar Tornberg.

Senast uppdaterad: