/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Företagen blir allt nöjdare med företagsklimatet i Haparanda

Flygbild över Haparanda och Torneå under en solig sommardag.

Foto: Provincia Bothniensis

Haparanda tar kliv framåt i årets enkätundersökning från Svenskt Näringsliv. Det stod klart när årets resultat presenterades på tisdagen.

Idag släppte Svenskt Näringsliv den årliga enkätundersökning där företagarna själva betygsätter företagsklimatet i sin kommun, på en skala mellan ett och sex. Med betyget 3,3 i sammanfattande omdöme på en 6-gradig skala, placerar sig Haparanda på fjärde plats i Norrbotten, bakom Boden (3,9) Arjeplog (3,7) och Älvsbyn (3,7). Trenden för Haparanda är uppåtgående och årets betyg är det högsta sedan 2007.

Förbättrar resultatet

Haparanda stad förbättrar sitt resultat jämfört med föregående år inom 12 av 15 områden. Kommunen har höga betyg när det gäller konkurrens från kommunens verksamheter (3,8), service och bemötande (3,6), och tjänstemännens attityder.

– Det är mycket glädjande att se att företagen upplever att kommunen gör ett bra jobb och att de senaste årens positiva trend håller i sig, säger Haparandas kommunalråd Sven Tornberg.

Dialog och samarbete

Haparanda stad har under det senaste året gjort en rad satsningar för att utveckla det lokala företagsklimatet där fokus ligger på att arbeta serviceinriktat och lösningsorienterat.

- Dialog och samarbete är även fortsättningsvis nyckeln till framgång. Tillsammans är vi starka, avslutar Tornberg.

Enkätresultaten från den årliga undersökningen utgör två tredjedelar av den kommunranking som presenteras varje år. Förra året kom Haparanda på plats 198. Vilken placering det blir i 2021 års ranking presenteras den 22 september. Enkätresultat för alla kommuner finns på: www.foretagsklimat.se Länk till annan webbplats..

Senast uppdaterad: