/index.html

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Lisa Nilsson till sommarens Kalottjazz & Blues

Lisa Nilsson kommer till Haparanda och Torneå. Foto: lisanilsson.se

Den svenska soulartisten Lisa Nilsson är en av akterna under sommarens Kalottjazz & Bluesfestival.

Den 28 och 29 juni förvandlas tvilingstäderna Haparanda och Torneå till en sommarfestival. Då hålls den trettiosjätte upplagan av Kalottjazz & Bluesfestival.

Älskad och prisad

Nu står det klart att den svenska souldrottningen Lisa Nilsson tillsammans med Norrbotten Big Band gästar festivalscenen på parkområdet vid Aines konstmuseum den 29 juni. Konserten med Norrbotten Big Band kommer att innehålla hennes och bandets gemensamma favoriter inom jazzen och soulen, men också hennes egna låtar.

Lisa Nilsson är en älskad och prisad artist som sjungit sig in i den svenska folksjälen med hits som "Himlen runt hörnet" och "Varje gång jag ser dig". Uppträdandet på Kalottjazz & Blues blir hennes enda sommargig i Norrbotten och finska Lappland.

Klara för festivalen

Andra artister som är klara för festivalen är Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet, Dr Helander & Third Ward feat. Little Willie Mehto, och Big Feet & La La med sångerskan Marjo Leinonen i spetsen. Hon har bland annat blivit kallad Finlands svar på "Janis Joplin".

Festivalen hålls 28-29 juni.

Festivalen bjuder på högklassig musik för alla jazz- och bluesälskare. Läs mer på den officiella hemsidan: http://www.kalottjazzblues.net/kjb2019/sv/festivalinfo/ Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: