/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Pandemin är inte över

Bild på två rosa affischer med budskapet om att pandemin inte är över.

Foto: Haparanda stad

Pandemin är inte över. Det är fortfarande viktigt att ta eget ansvar och hålla avstånd. Att vaccinera dig är det viktigaste du kan göra.

Även om restriktionerna för allmänheten förändras den 1 november måste vi komma ihåg att pandemin inte är över.

- Vi ser oroväckande tendenser på en ökad smittspridning i Haparanda, också inom den egna verksamheten, säger Sven Tornberg, kommunalråd, Haparanda stad.

- Tänk på det egna ansvaret och vikten av att hålla avstånd. Det är också väldigt viktigt att alla, som inte redan har gjort det, nu tar chansen att vaccinera sig, avslutar Tornberg.

Det här gör kommunen

  • Vi fortsätter att jobba effektivt med basala hygienrutiner, fysisk distans och använder de skydd som situationen kräver. Från och med idag använder vi återigen både visir och munskydd i vårdnära kontakter inom hemsjukvård och hemtjänst.
  • Vi vill verkligen betona hur viktigt det är att alla som kan vaccinerar sig. Det är det effektivaste sättet att minska smittspridningen. Vaccination skyddar och hjälper till att skydda de runt om oss. Hjälp oss att vara rädda om varandra!

Håll dig uppdaterad

Från och med 1 november 2021 gäller nya rekommendationer vid testning för covid-19. Även rekommendationerna kring när du ska stanna hemma ändras. Läs mer om de kommande ändringarna:

Folkhälsomyndigheten om vad som gäller från 1 november Länk till annan webbplats.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att alla som kan vaccinerar sig mot covid-19 i syfte att minska spridningen av smittan. Läs mer om vaccin mot covid- 19 på 1177 Vårdguiden Länk till annan webbplats..

Ansvariga myndigheters hemsidor:

https://www.folkhalsomyndigheten.se Länk till annan webbplats.
https://www.krisinformation.se Länk till annan webbplats.
https://www.regeringen.se Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: