/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

En enig kommunstyrelse förordar simhall i egen regi

Medelålders man med glasögon framför en byggnad med lummiga träd på sidorna.

Foto: Sven Tornberg, kommunalråd

En ny simhall ska byggas i egen regi. Det förordar en enig kommunstyrelse under ett extrainsatt möte under måndagen. Slutgiltigt beslut tas av fullmäktige om en vecka.

På måndagsförmiddagen samlades ledamöterna i kommunstyrelsen för att ta ett inriktningsbeslut i den omdiskuterade frågan om en ny simhall. Politiken har att ta ställning till två alternativ; 1) nybyggnation eller 2) hyresupphandling.

- En enig kommunstyrelse förordar nybyggnation och drift i egen regi. Det är också det beslutet vi rekommenderar att kommunfullmäktige fattar den 8 november, säger Haparandas kommunalråd Sven Tornberg.

I anslutning till Aspen

Grundpremissen är att en simhall i Haparanda ska kunna säkra kommunens grundförmåga att bedriva simundervisning, föreningsverksamhet och motionssim.

- Målet har hela tiden varit att landa det alternativ som fungerar bäst ur ett socialt, tekniskt och ekonomiskt hållbarhetsperspektiv

- Uppförande av ny simhall kommer att ske i anslutning till Aspen. I samma område ska man bygga en ny bollhall. Den slutgiltiga utformningen på anläggningarna kommer att utarbetas och beslutas under våren, avslutar Tornberg.

Senast uppdaterad: