/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Nostalgibilder från Haparanda - ett vinnande koncept på Instagram

Collage av gamla bilder från Haparanda

Foto: Haparanda stads bildarkiv

Sedan sommaren 2016 har Haparanda stad lagt ut en nostalgibild om dagen på Instagramkontot Haparanda i backspegeln. Idag gjordes inlägg nummer 1 200.

– Vi drog i gång den 11 juli 2016 och det har varit väldigt uppskattat, säger Daniel Fälldin, kommunikationsansvarig på Haparanda stad och den som administrerar kontot.

På Instagramkontot Haparanda i backspegeln publicerar han en bild om dagen från Haparanda stads bildarkivs samling. En snabb titt i kommentarsfälten till bilderna visar att det är många som delar med sig av både minnen och fakta runt bilderna.

– Ja, det är kul att Haparanda i backspegeln kan vara folkbildande. Jag tror också att kontot bidrar till att skapa en slags stolthet över staden och kommunen.

Vad är det som lockar med bilderna?
– Jag skulle säga att det finns två typer av reaktioner. Dels är det de äldre som känner igen sig, dels är det de som är yngre och säger ”wow, såg det ut så?”.

Vilka bilder har varit populärast hittills?
– Det är de som visar tydliga markörer för Haparanda, till exempel torget och stadshotellet. Annars är 60-talsbilder i färg populära. Men den mest gillade bilden är faktiskt en färgbild på en rälsbuss just som den passerar viadukten strax norr om staden. Den lades upp den 28 september i år.

Hur ser framtiden ut för kontot?
- Man ska inte ändra på ett vinnande koncept, så jag fortsätter att trumma på med en bild om dagen. Nu har vi 1 757 följare så jag hoppas att vi kan nå 2 000 följare inom kort.

Följ Haparanda i backspegeln på Instagramkontot haparandaib Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: