/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Smitta bekräftad på äldreboende

Fasad av äldre byggnad. Bli himmel i bakgrunden.

Foto: Haparanda stad

Flera fall av coronaviruset covid-19 har bekräftats på en avdelning på ett av kommunens äldreboenden.

Anhöriga och berörda underrättas under eftermiddag/kväll.

Haparanda stad följer rekommendationer från ansvariga myndigheter och samarbetar med vårdhygien på Region Norrbotten kring analys och smittspårning för att förhindra ytterligare smittspridning. Den aktuella avdelningen har nu stängt för besök. Vi följer kontinuerligt smittläget för att bedöma vilka ytterligare åtgärder som behöver sättas in.

På grund av patientsekretess går Haparanda stad inte ut med information till allmänheten om vilken person som har smittats eller vilket boende det rör sig om.

Ett gemensamt ansvar

Vi behöver ta fortsatt gemensamt ansvar för att bromsa covid-19, bland annat genom att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma vid minsta symtom som påminner om förkylning och influensa. Följ Folkhälsomyndighetens allmänna råd och var rädd om dig själv och andra. Länk till annan webbplats. Det gäller både på arbetet, i skolan och i privatlivet.

Hög ålder är den främsta riskfaktorn för att bli allvarligt sjuk i covid-19 och vi har alla ett ansvar att skydda äldre från smitta. Vi uppmanar därför alla anhöriga att för tillfället inte besöka något av våra äldreboenden.

Är besöket absolut nödvändigt ska vi göra allt för att det ska bli så säkert som möjligt. Ring till boendet där din närstående bor, för att få information om läget.

Senast uppdaterad: