/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Alla som vill jobba inom vård och omsorg är välkomna

Två kvinnor och en man iklädda svarta t-shirts står på rad.

Linda, Anki och Tord var i fredags på ICA Maxi i Haparanda för att prata om vård och omsorgsyrket med förbipasserande. Nästa fredag är de på Rajalla. - Jag är rörmokare i grunden men har precis börjat som timvikarie inom omsorgen. Det är det bästa jag gjort, säger Tord. Foto: Haparanda stad.

Inför sommaren söker Haparanda stad mer än 150 vikarier till vård- och omsorgsboenden, hemsjukvården och LSS-verksamheter. – Alla som vill jobba inom vård och omsorg är välkomna.

- Vi behöver allt från undersköterskor och vårdbiträden till habiliteringsassistenter och personliga assistenter, säger Suvi Järvinen-Valo, Haparanda stads socialchef.

- Vi söker egentligen alla som har ett intresse av att arbeta med människor. Man ska ha fyllt 18 år och ha goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift. En vårdutbildning är meriterande, men inte ett krav, säger hon.

Järvinen-Valo poängterar att alla som har bakgrund inom hotell- och restaurang, handel eller någon annan servicenäring har en unik kompetens att bemöta och ta hand om människor.

- Det är särskilt värdefull. Att ha empati, kunna förstå andras känslotillstånd och bemöta dem i olika situationer på rätt sätt gör dig till en nyttig kraft på äldreboenden och LSS-boenden, säger hon.

Kompetensförsörjningen är en utmaning

Kompetensförsörjningen är i särklass den största utmaning som socialtjänsten står inför och konkurrensen om vård- och omsorgspersonal är tuff.

- För att ekvationen ska gå ihop behöver vi bli fler anställda och ett vikariat kan vara vägen in till oss, därför är det viktigt att vi vågar prova nya vägar framåt i vårt rekryteringsarbete, avslutar Järvinen-Valo.

Haparanda stad garanter redan alla som utbildar sig till undersköterska på gymnasiet i Haparanda Länk till annan webbplats. en fast anställning i kommunen. Satsningen är ett led i att trygga kompetensförsörjningen och locka fler att söka sig till utbildningen.

Är du intresserad? Sök redan idag.

Hos oss får du chansen att göra något som verkligen betyder något och du blir en viktig pusselbit i människor vardag. Rekryteringen sker löpande, så ansök redan idag via länken nedan.

Sommarvikarier till socialförvaltningen Länk till annan webbplats.

Alla vikarier får en gedigen introduktion av MAS (Medicinskt Ansvarig Sjuksköterska), SAS (Socialt Ansvarig Socionom), hälso- och sjukvårdsenhet med arbetsterapi med mera.

Senast uppdaterad: