/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Elever erbjuds skola på lovet - ”En viktig satsning”

Ansiktsporträtt på medelålders kvinna med kort, ljust hår och glasögon.

Arja Martinviita, förvaltningschef, barn- och ungdomsförvaltningen. Foto: Haparanda stad

När påsklovet startar kan elever i Haparanda välja att fortsätta gå till skolan två dagar till (21/4 och 22/4). Kommunen erbjuder lovskola för att elever som varit i karantän och haft sjukfrånvaro ska kunna komma i kapp.

Bakgrunden till satsningen på lovskola är den höga elevfrånvaro som varit i spåren av pandemin.

– Det har varit dagar när nära hälften av skolans elever varit frånvarande. Och vi anser att det är viktigt att erbjuda eleverna en möjlighet att komma i kapp, säger Arja Martinviita, förvaltningschef på barn- och ungdomsförvaltningen.

Införs på alla skollov

Haparanda stad kommer erbjuda lovskola inte bara under påsklovet, utan alla skollov under 2022. Tanken är att elever ska få möjlighet till att få hjälp med läxor, plugga inför ett prov eller hjälp med annat skolarbete.

– Det är nu viktigare än någonsin att vi satsar på våra barn och elever så vi kan ta igen den utbildningsskuld som uppkommit under pandemin. Vi tror att lovskola är ett bra sätt för elever att få extra hjälp, tid och möjligheter att nå målen eller för att kunna höja sina befintliga betyg, säger Martinviita.

– Vi gör det här får våra unga, för våra elever och för deras framtid. För det är deras framtid det här handlar om, avslutar hon.

Senast uppdaterad: