/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Gruffalon har hittat hem - välkomnades med pampig invigning

En Gruffalostaty i solskenet bland träd.

En nöjd Gruffalo har hittat hem. Foto: Haparanda stad

Idag hittade Gruffalon äntligen hem till ”Gruffaloskogen” bredvid järnvägsstationen. Det uppmärksammades med en pampig invigning.

Barnen på Elevens förskola hade en önskan om att få en Gruffalo i skogsdungen bredvid järnvägsstationen. Sagt och gjort. I oktober förra året besökte de Haparandas kommunalråd Sven Tornberg för att presentera idén. Han nappade direkt.

Barn på led bakom en medelålders man med skägg.

I höstas tog kommunalrådet Sven Tornberg emot barnen på stadshuset. Foto: Haparanda stad.

- Barn och unga har många idéer och ofta en vilja att vara med och påverka. Det här är ett klockrent exempel på det, säger Tornberg.

En staty av trä liggandes på en grön pressening.

Skulptören Pasi Ahokas fick uppdraget att tillverka en Gruffalo-staty av trä. Under vintern har statyn torkat och under senvåren har barnen på Elevens förskola målat den. Foto: Haparanda stad

Idag var det så dags för Gruffalon att komma hem till ”Gruffaloskogen” bredvid järnvägsstationen.

- Barnen har gjort ett mycket bra jobb! Det är imponerande att se. En eloge till dom och deras lärare, avslutar Tornberg.

Människor i en lummig tallskog med en byggnad i bakgrunden.

Under en pampig ceremoni avtäckte Sven Tornberg statyn tillsammans med barnen från Elevens förskola. Det bjöds på tal, Festis och popcorn. Foto Haparanda stad

Små händer utforskar en trästaty föreställande en Gruffalo.

Nyfikna händer utforskar Gruffalon. Foto: Haparanda stad

En man i kostym och tre kvinnor står på rad i solskenet i solen.

Sven Tornberg tillsammans med förskollärarna Katarina Björkman, Sofia Kantojärvi och Sirkka-Liisa Lauri. Foto: Haparanda stad

Barnen hade följande medskick:

Tack för att du tar hand om Gruffalon och låter hen stå i fred.
Var snäll mot hen.

Berättelsen om Gruffalon

Räven, ugglan och ormen vill alla gärna ha en mus till middag och tror de hittat ett enkelt byte. Men Skogens lilla mus är smartare än så. Genom att hitta på historien om den läskiga och glupska Gruffalon lyckas musen komma undan när han är ute på sin skogspromenad.

Berättelsen om Gruffalon är en vida älskad, skriven på vers av Julia Donaldson i svensk översättning av Lennart Hellsing och illustrerad av Axel Scheffler.

https://www.gruffalo.com Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: