/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Äventyrsgolfbana i Haparanda - arbetena är i gång

Äventyrsgolfbanan vid EU-parken södra spets ska bli klar till första juli. Under tisdagen började arbetena på allvar.

Johan Dunder, projektingenjör på Haparanda stads tekniska enhet, är glad över att snart kunna presentera en färdig äventyrsgolfbana. Under tisdagen drog arbetena i gång på allvar.

- Det är spännande tider. Det har varit en lång resa och vi börjar äntligen närma oss målet. Banorna ska vara klara för spel från och med första juli, säger han.

Äventyrsgolfen beskrivs bäst som en perfekt mix mellan minigolf och långgolf. Den spelas på konstgräs liksom minigolf, men banorna är konstruerade som långgolf i miniatyr.

- Banorna påminner om vanliga, stora golfbanor, men med skillnaden att det är puttavstånd till alla hål, förtydligar Dunder.

Hål med lokala hinder

Illustration över banorna på en äventyrsgolfbana. Förstora bilden

Banan i Haparanda kommer att ha 9 hål med roliga och lokala hinder, bland annat vattentornet, stadshotellet och kukkolaforsen. Klicka på bilden för större format. Illustration: City Golf

Äventyrsgolfbanan i Haparanda är en tematiserad upplevelse med kända, lokala hinder.

- Man spelar sig runt delar av Haparanda och Tornedalen under rundan, säger Dunder.

- Det blir ett jättefint inslag i staden och ett uppsving för Haparanda. Det är något som tilltalar alla åldrar. Det blir liv och folkrörelse. Det är positivt – både för haparandaborna och turisterna, avslutar han.

Panoramabild över älv och älvstrand i sommarskrud.

Banan är placerad vid Eu-parkens södra spets. Foto: Haparanda stad

Senast uppdaterad: