/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Högtryck på äventyrsgolfen

Fyra personer under ett pågående spel på den nya äventyrsgolfbanan i EU-parken. I förgrunden tonar Haparanda stadshotell upp.

Den nya äventyrsgolfbanan är ett populärt besöksmål. Foto: Haparanda stad

Den 1 juli invigdes den nya äventyrsgolfbanan. Under sommaren har den varit ett populärt besöksmål.

Äventyrsgolfbanan ligger vackert belägen precis bredvid vattnet, vid EU-parkens södra spets. Banan i Haparanda har lokalt anknuten utformning. Bland annat spelar man sig genom hinder som föreställer det gamla vattentornet i centrum, stadshotellet och Kukkolaforsen.

Över 3.000 besökare

Haparanda fotbollsförening har skött driften av minigolfbanan och sammanfattar säsongen som utmärkt. Det totala antal spelande besökare uppgår till strax över 3.000 personer från invigningsdagen till dags dato.

- Det har varit jättebra, vi startade ju från noll, konstaterar Jouko Liakka, ordförande i HFF.

Det gamla vattentornet som finns i centrala Haparanda men på fotot i miniatyr utgör hinder vid sjätte hålet på minigolfbanan. I bakgrunden syns en flicka som siktar bollen mot sjunde hålet.

Det gamla vattentornet i miniatyr utgör hinder vid det sjätte hålet på äventyrsgolfbanan. Foto: Haparanda stad.

I EU-parken finns utöver minigolfbanan även en pumptrackbana och en studsmatta som spralliga besökare kan aktivera sig på. I närheten ligger också ett strandcafé, en lekplats och en populär badplats.

Liakka menar att det har blivit mer liv och rörelse längs hela strandstråket jämfört med föregående år, särskilt tack vare äventyrsgolfen.

- Det har blivit en populär aktivitet, både för stora och små, säger han.

--------------------------------

Äventyrsgolfbanan håller öppet enligt ordinarie tider denna veckan ut.

Senast uppdaterad: