/index.html

Du är här:

Konsert med Jenny Carlstedt

I samarbete med Norrbottensmusiken erbjuder Haparanda stad högkvalitativ scenkonst med en varierad repertoar för barn, unga och vuxna.

Dirigent: Clemens Schuldt
Solist: Jenny Carlstedt, mezzosopran

Biljettinformation

Bilj/Liput: ord/perus 150kr/15€ pens/eläk. 100kr/10€, stud/opisk. gratis, ilmainen
Boka/ Varaa: kulturen@haparanda.se +46 (0)922 26987

Obs! Endast kortbetalning eller Swish 123 515 38 04
Huom! Vain korttimaksu

Program

Den åländska mezzosopranen Jenny Carlstedt är en av Nordens främsta sångare. I femton år, fram till 2016, tillhörde hon den fasta ensemblen vid den ansedda Frankfurtoperan, men är nu åter frilans med världen som arbetsfält.

Jenny Carlstedt har hyllats för en rad rollgestaltningar, bland annat i Richard Strauss Rosenkavaljeren, Wagners Rhenguldet och operor av Händel. Men alldeles särskilt har hon uppmärksammats som uttolkare av Mozarts musik i roller som Sesto och Annio i Titus, Dorabella i Cosi fan tutte och Cherubino i Figaros bröllop. Vi får vid den här konserten höra henne i den dramatiskt laddade arian Idamante il Padre adorato från Idomeneo. Mozarts opera om lidelse och kärlek, svartsjuka och avund som utspelar sig strax efter det trojanska kriget någon gång på 1200-talet f. Kr.

Liksom Mozart var Alexander von Zemlinsky verksam i musikstaden Wien. Han lärde känna den gamle Brahms som var en stark supporter för hans musik, för att senare bli lärare åt Arnold Schönberg. Därför är han också på ett unikt sätt en länk mellan det gamla och det nya. Jenny Carlstedt sjunger hans både originella och personligt färgade Sju sånger (7 lieder) som kretsar kring natt och drömmar där vi hör spåren från Brahms, men även inflytandet från ytterligare en av Wiens stora tonsättare, Gustav Mahler.

Norrbottens Kammarorkester leds av den internationellt lovordade unga tyske dirigenten Clemens Schuldt.

Eventinformation

Datum: 16 sep 2022
Klockan: 18.00 - 19.30
Plats: Haparanda kyrka

Senast uppdaterad: