/index.html

Du är här:

Utställning med temat färger

På torsdag är det vernissage på Haparanda stadsbibliotek för utställningen "Färger bär, färger fångar oss, tillsammans med färger".

Sofia Karinen är en finsk-fransk 22-årig bildkonstnär. Teckning och målning har varit viktiga för Karinen från barndomen. Hon började konststudier vid unga år i Uleåborg och har fortsatt sina konststudier vid folkhögskolan i Limingo där hon i två års tid fokuserar bland annat i oljemålning och grafik.

Sofia Karinen väljer motiven för sina målningar från sin vardagsmiljö och den närliggande naturen. Hon fotograferar intressanta objekt med sin telefon och komponerar bilder på duk med en färgstark palett av oljefärger. Oftast skissar konstnären inte, utan målar direkt på duken. Att blanda ihop lämpliga färgnyanser är enligt Karinen en utmanande och intressant del av den skapande processen.

Landskapsmålningarnas och interiörbildernas stundom hypnotiska rumsupplevelse skapas genom växlingar mellan små och stora färgfält. Motiven för målningarna i denna utställning är från trakten kring Torneå och Uleåborg samt Frankrike.

Datum: 20 oktober- 4 november

Vernissage: Torsdagen 20 oktober, klockan 13.00

Plats: Haparanda stadsbibliotek, Packhusgatan 4

Länk till ytterligare information Vaihtuva näyttely - Tornio Länk till annan webbplats.

Eventinformation

Från: 20 okt 2022
Klockan: 13.00
Till: 04 nov 2022
Klockan: 16.00

Senast uppdaterad: